Întrebări frecvente

Citiți mai mult despre Qprotection - serviciile de protecția dispozitivului și garanție
Pentru un dispozitiv achiziționat din orice țară poți încheia serviciu de protecție, garanție pentru accident. Acesta poate fi un dispozitiv achiziționat în țară sau în străinătate.
Pentru dispozitive noi și utilizate. (până la de 2 ani) Apple (iPhone, iPad, Watch, Macbook), Samsung, Huawei, Xiaomi, LG, Honor, OnePlus, Sony, Google, Nokia, dispozitive care sunt în stare impecabilă, fără defecte și neudate.
Din păcate, pentru un dispozitiv spart, defectat, deteriorat cu apă, nu poți încheia serviciul de protecție. Cu toate acestea, există o opțiune pentru a testa și a repara dispozitivul. După reparație, putem oferi serviciul de protecție pentru dispozitiv. Efectuăm reparația numai cu piese originale sau de calitate la fel cu originalul. Astfel putem oferi serviciul de protecție. În legătură cu acesta te rugăm să te interesezi prin telefon sau e-mail.

Serviciul de protecție a dispozitivului și garanția pentru accident pot fi achiziționate atât de persoane fizice, cât și de companii.

Deoarece aceasta nu este o asigurare, ci o garanție de accident, compania noastră QProtection Protect Zrt. oferă serviciul de protecție. Timp de 5 ani oferim servicii de protecție pentru mai mult de 1500 de persoane, fiind o firmă importantă pe piață
Desigur, și la noi există contribuție (deductibil). QProtection vă va rambursa 75% din prețul reparației. Aceasta este cea mai bună garanție de accident. Astfel, deductibilul este de numai 25%. Și ceea ce este important de remarcat este că la noi nu există respingere.
În caz de daune, vă rugăm să completați formularul de pe pagina de mai jos: https://qprotectionpro.ro/raportarea-daunelor/ Colegii noștri te vor contacta pentru a soluționa daunele suferite.
În contractul de servicii de protecție pentru dispozitivul tău, care indică serviciul la care este conectat dispozitivul, pentru ce perioadă este valabilă și cât costă. Acesta îl vei primi prin e-mail de la QProtection după plată.
Reparațiile se efectuează în calitate de fabrică. Partenerii de service autorizați vor repara sau înlocui dispozitivul. Exemplu: în cazul telefoanelor iPhone / Apple Watch, de cele mai multe ori se oferă un telefon de shimb.
Trebuie raportat la poliție și apoi trebuie trimis raportul la noi. Apoi, dacă dauna este justificată, vom începe să achiziționăm un dispozitiv nou.
Din 2018 funcționează serviciul de protecție, garanția pentru accidente.
Ne extindem constant. Suntem deja prezenți în mai multe țări din Europa, nu numai în Ungaria. Puteți utiliza serviciul nostru oriunde în UE și Marea Britanie, astfel încât, de exemplu, protecția dispozitivului și garanția pentru accidente pot fi achiziționate în România, Germania sau Anglia, iar dacă apare un eveniment de deteriorare și aveți Q Protection, vom trimite curierul și vom transmite dispozitivul celui mai apropiat partener de service pentru reparații sau înlocuire.

Când devine valabil serviciul meu de protecție?

Vom activa serviciul imediat după finalizarea comandei, prezentarea dispozitivului și după plata taxei de protecție.